IX. Geleneksel Herget Nöralterapi ve tamamlayıcı tıp sempozyumunun ardından...

Sevgili Dernek Üyelerimiz,

Sevgili Nöralterapi Uzmanları,

Nöralterapi Uygulayıcıları ve

Değerli Meslektaşlarımız,

21-22 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'da İTÜ Maçka Kampusu Sosyal Tesislerinde, 9. Geleneksel Herget Nöralterapi ve Tamamlayıcı Tıp Sempozyumunu başarıyla ve yüksek bir katılımla gerçekleştirdik. Sizlerle etkinliklerimizin ardından yazılarımızda paylaştığımız gibi, her geçen gün daha kalabalık bir bilim ordusu haline geliyor olduğumuz, bir kez daha gözler önündeydi. Nöralterapi'yi duyan, tedavi olan, nöralterapi uygulaması yapan sayımız artıyor gün be gün. Bu sene sayımız geçen seneden çok daha fazlaydı. Bu sene İTÜ'nün salonuna zor sığdık belli ki seneye X. cu sempozyumu daha büyük bir salonda yapmak durumunda olacağız.

Yine oturumlar ve workshoplar tam katılımlıydı. İki günde 3 workshop vardı; 8 eğitmen 4 masada uygulamalar yapıldı ama anketlerden anladığımız üzere daha çok workshop talebi var. Bu da bizlere uygulamaların ne kadar öğretici ve eğitici olduğunu ispatlıyor. Hepinize teşekkürler.

Ve yine anketlerden gelen geri bildirimlere göre, sunumların büyük çoğunluğu neredeyse bir sempozyum konusu olacak kapsamdaydı. Anlatacak konu çok, konuşmacıların hepsi hevesli heyecanlı olunca dakikalar su gibi akıp gitti yine... Belki sempozyum gün sayımızı arttırmak konusu gündeme gelir BNR yönetim kurulu toplantısında? Sempozyum'da aynı zamanda Tamamlayıcı Tıbbın pek çok tedavi yöntem ve ajanları konulu sunumlar da vardı. Dolayısıyla sorular ve tartışmalar ile renklendi 2 gün.

Sempozyumun konusu bildiğiniz üzere AntiAging'di; Bu sempozyum bizlere ve katılımcı nöralterapistlerin yaygın görüşlerine göre hedefine ulaştı: Gerçek anti agingin ne olduğunu, regülasyon yani Nöralterapi ve şelasyon olmadan, beslenmesini düzenlemeden olamayacağı, kronik hastalıkların temelinde neden bağ dokusu temizliği yapmanın gerektiği, sadece dışarıdan uygulamaların ne sebeple yetersiz kaldığı, lenfatik sistemin önemi, ağrı tabloları, latent asidoz, kabızlık, manuelterapi ozon tedavisi, akupunktur yaklaşımı, homeopati... yine yoğun gündemliydi oturumlar.

Sempozyum'da yaşanan birbaşka heyecan da 20 Eylül'de Nöralterapi Bitirme Sınavına giren 12 Nöralterapistin sözlü değerlendirmeleriydi. Workshop uygulama masalarında yaşanan bu tatlı (!) heyecan çoğunluğun başarıları ile sonuçlandı.  Ve bir BNR eğitmeni daha katıldı eğitmen ekibimize. Doç Dr. Yusuf Tamam 9. Sempozyumda 9. BNR eğitmeni olarak mezun oldu. Bu dönem mezunlarına bir de isim verdik biz: 12 dev adam! Hepiniz aramıza hoşgeldiniz...

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul'a ve kendisinin yetiştirdiği Nöralterapi eğitmen kadrosuna, Sempozyum'un aksaksız yürümesini sağlayan organizasyon komitesine, komite başkanına, Dernek sekreteryasına, katılan firmalara ve beraberinde bizi hiç yalnız bırakmayan Prof. Dr. Cihan Aksoy'a  ve tabii ki gelen bütün katılımcılara, eğitim komisyonu ve Yönetim Kurulu adına yürekten teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

Dr. Tijen Acarkan