31 Mart - 01 Nisan 2018 / Nazlıkul Yaklaşımıyla Bel ve Sakroiliak Eklem Rahatsızlıklarında Bütüncül Yaklaşım Semineri

31 MART – 01 NİSAN 2018 NAZLIKUL YAKLAŞIMIYLA BEL VE SAKROİLİAK EKLEM RAHATSIZLIKLARINDA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM SEMİNERİN ARDINDAN

Bu kurs öncesi bazı arkadaşların aklından “iki gün boyunca işlenecek Bel SİE rahatsızlıklarından ilgili ne var” düşüncesi sözlü telaffuz edilmemiş olsa da düşüncelerin ortada uçtuğu gördüm. 

Birçok kurs ve seminerde hep müfredatı yetiştirmek için ona sadık kalıyoruz ve bireysel deneyimlerimizi aktarmakta zorlanıyoruz. Bundan tam iki yıl önceydi Yusuf Tamam Hoca, hocam sık sık Almanya’da hastalıklara özgün kurslar verdiğini biliyorum bunu neden Türkiye’de yapmıyorsunuz deyişi sonucu bu yıl öyle iki seminer deklere ettim.

Geçen hafta sonu katılan meslektaşlarım hastalığa özgün yaklaşımda 20 yıldan fazla özümsediğim bilgi ve tecrübelerimde hiçbir tasarrufta bulunmaksızın aktarmaya çalıştım. Öncelikle fonksiyonel anatomi ile tüm bağlantıları gösteren bütünleştirici bakış açısı ile Bel ve Sakroiliak aktarmaya çalıştım. Ligamanların inervasyonundan fonksiyonlarına ve işlevselliğine kadar, klasik segmentten genişletilmiş segment ve miyotom ile olan ilişkilerini göstererek hem muayene ve hem de uygulamalarla paylaşmaya çalıştım. Demet Erdoğan, Tijen Acarkan, Mustafa Karakan, Yüksel Küçükçelebi, İlhan Demiryılmaz ve Mustafa Evrensel uygulamalarda hazır bulundular ve bu seminerin uygulamalardan da başarılı geçmesene katkı sundular. Uygulamalar esnasında seminerden yer alan BNR eğitimlerin ve uygulamalarda katılımcalarına enjeksiyonları paylaştıkları içinde öncelikle teşekkür ediyorum.

Seminere katılan ve bu seminerden yer alan meslektaşlarımın Telegram‘da paylaştıkları aktardıkları, izlenimleri için hem teşekkür etmek hem de bu tarz seminerlerin her zaman olmasa da hekimlik mesleğine büyük katkılar sunan özel deneyimler olduğunu hatırlatmaktan fayda var.  

Değerli meslektaşlarımız,

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Nöralterapi ve Regülasyon kongresinin 2018 yılında yedincisi ve IV. Dünya Nöralterapi IFMANT Kongresi düzenlenecektir. 7. Uluslararası Katılımlı Nöralterapi BNR Kongresi, Uluslararası Nöralterapi Federasyonu (IFMANT) ve Uluslararası Nöralterapi Derneği’nin (IGNH) çatısı altında gerçekleşecektir. Kongre ÖNR, SANTH, DGfAN, Yunanistan, İspanya, Meksika, Ekvator, Brezilya ve Kolombiya Nöralterapi Derneği tarafından desteklenmektedir.

Kongre, 07-10 Haziran 2018 tarihlerinde Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği’nin ev sahipliğinde Point Hotel Barbaros İstanbul’da gerçekleşecektir.

Türk Nöralterapi ve Regülasyon Derneği (BNR) tarafından organize edilen kongreye her yıl Türk ve yabancı katılımcılar yoğun ilgi göstermektedir. Nöralterapi, modern tıbba yeni bir bakış açısı getirmektedir ve birçok kronik hastalığın anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. BNR’nin 14. yılı olması sebebiyle 7. Uluslararası Katılımlı Nöralterapi BNR Kongresinde BNR-Nazlıkul ödülü üçüncü defa nöralterapi alanında başarı gösterenlere verilecektir.

IV. Dünya Nöralterapi IFMANT Kongresi & VII. Uluslararası Katılımlı Nöralterapi BNR Kongresinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Başta nöralterapiyle ilgilen hekimler olmak üzere sağlık adına sözü olan tüm hekimleri bu kongreye katılmaya davet ediyorum.

BNR Başkanı ve IFMANT II. Başkanı

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul