01-02 Ekim 2016 / İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz XII. Geleneksel Herget Nöralterapi Sempozyumunun ardından

Sevgili meslektaşlarım ve Bilimsel Nöralterapi Derneği üyeleri; kongreye bilimsel sunumlarıyla destek veren Prof. Dr. Filiz Meriçli, Prof. Dr. Ali Meriçli, Prof. Dr. Yusuf Tamam, Dr. Neslihan Özkan, Dr. Mehmet Ali Elmacıoğlu, Dr. Ömer Soyak, Dr. Banu Tamam, Dr. Yüksel Küçükçelebi, Dr. Fatma Gülçin Uğurlu’ya, Eğitim Komitesi Sorumlumuz Dr. Tijen Acarkan’a, bu yılki Sempozyum Başkanları Dr. Demet Erdoğan ile Dr. Mustafa Karakan’a, sempozum katılımcılarına ayrıca birliktelikleriyle bize katkı sunan tüm herkese Türk Nöralterapi Derneğinin başkanı ve IFMANT II. başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum.

Dün tek tek yazdıklarınıza yanıt vermedim. Bu iki günün değerlendirmesini hem sizlere hatırlatmak hem de tarihe not düşmek adına söz uçar yazı kalır diyerek kaleme almak istedim.

Nöralterapi ve BARNAT ekibi olarak; 2004 yılından bu yana başta Nöralterapi olmak üzere Tamamlayıcı ve Regülasyon Tıbbı konusunda büyük emekler vererek Türkiye’de ciddi yol almaktayız. Pek çok konuda Türkiye’de İLK’lere öncülük eden BARNAT ekibi olarak;  bu sempozyum sayesinde  ağrı tedavisinde özellikle Ortomoleküler Tıbbı’nın doğru ve nasıl yapılacağını sanırım büyük emekler vererek anlatmayı başardık. Ortomoleküler Tıp eğitimini 1997 – 2000 yılları arasında Avusturya’da Innsbruck Üniversitesinde  aldım ve 2002 yılından bu yana da Avrupa Ortomoleküler Tıp Derneğinin Eğitmenlerinden biriyim. Adına Ortomoleküler denmeksizin vermiş olduğumuz Nöralterapi, AK–Kineziyoloji, Akupunktur, Beslenme, Bağırsaklar, Bioinformatip Tıp, Regülasyon Tıbbı ve diğer eğitimlerimizde de yeri geldiğinde doğru ürünler ve kombinasyonları hakkında hep bilgi paylaşımı içindeyim. Ortomoleküler yaklaşımın AK-Kineziyoloji ve ReviQunat ile değerlendirmeleri hakkında da pek çok kez bilgi paylaşımı içinde olduk.  Bu sempozyumda da programı inceleyecek olursanız pek çok soruna değindiğimizi, ağrı ve nörolojik hastalıkların tedavisindeki bilgi ve becerilerimizi paylaştığımızı göreceksiniz.  

Hekimlik sanatı doğru tanının konulması kadar doğru tedavi yapılması sorumluluğunu da içinde taşımaktadır. Tedavide başarılı olmanın ana koşulu tanının doğru konulmasıdır. Bu süreçteki diagnostik yaklaşım kişiye özel olmalı ve kişide meydana gelen değişikliklerin zamansal ilişkisi ile fonksiyonel yapı göz önünde bulundurulmalıdır.

Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı ile Modern Tıp arasındaki en önemli köprü olabilecek metodun adıdır nöralterapi. Nöralterapi modern tıptan köken alıp gelişen bir tedavi metodudur.

12.sini gerçekleştirdiğimiz Herget sempozyumunun ağırlıklı konusu “Ağrı tedavisinde Nöralterapi ile birlikte Ortomoleküler Tıp yaklaşımı” olmasına rağmen pek çok konu işlendi. Sempozyum hem bilimsel açıdan hem de organizasyon açısından Avrupa standartlarını aratmayacak derecede samimi ve yoğundu. 

Sempozyumda Türkiye’de nöralterapi konusunda en iyiler bir aradaydık.

Türkiye’de ve dünyada bitkilerle tedavi (fitoterapi) uygulamalarını ve fitofarmasötikleri inceleyen, bitkilerle tedavinin ve fitofarmasötiklerin Türkiye’de bilimsel platforma taşınması için eczacılara, hekimlere ve halka yönelik eğitim programları organizasyonlarında proje sorumlusu ve eğitici olarak görev alan, Türk kamuoyu, farmakoloji ve tüm hekim camiası tarafından bilimselliği bilinen araştırmacı ve yeniliklere açık olan bilim insanları Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Prof. Dr. Ali Meriçli,   Avrupa Asya Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon derneği başkanı Prof. Dr. Yusuf Tamam, Bilimsel Akupunktur Derneği Başkanı, Dr. Demet Erdoğan, Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı Derneği Başkanı ile BARNAT (Tamamlayıcı Tıp Dergisi) imtiyaz sahibi BNR,  IGNH, MTD ve IFMANT eğitmeni Dr. Tijen Acarkan, Bilimsel Kinezyoloji Derneği Başkanı ve BNR eğitmeni Dr. dent. Tijen Dürer, BNR, İGNH, İFMANT eğitmeni Uzm. Dr. Neslihan Özkan, BNR, İGNH eğitmeni Uzm. Dr. Ömer Soyak, BNR, İGNH, İFMNAT eğitmeni Uzm. Dr. M. Ali Elmacıoğlu, BNR, İGNH, İFMANT eğitmeni Uzm. Dr. Mustafa Karakan, BNR eğitmeni Dr.Yüksel Küçükçelebi ve diğer konuşmacılarımız Uzm. Dr. Banu Tamam ile Yrd. Doç. Dr. F. Gülçin Uğurlu’nun yanı sıra nöralterapiye gönül veren ve çalışmalarıyla katkı sunan uzmanlar ile bu kongrede bir aradaydık. 

Nöralterapi Almanya başta olmak üzere Avrupa’da yaygın uygulanan bir tedavi şekliyken ülkemizde ise kısa bir zamana kadar bilinmiyordu. Ben hekim olarak nöralterapi ile 1993 yılından beri uğraşmaktayım ve geçen gün daha da çok seviyorum.  Nöralterapi uygulayarak yaşadığım gözlem ve mutlukları kendime saklamak yerine 2004 yılından beri bunu Türk hekimlerine sevgi ve özveriyle öğretmeye çalışıyorum.

2004 yılından günümüze 6 uluslararası katılımlı nöralterapi kongresi, 12 nöralterapi ve 150 adet en kısası 2 gün süren seminer eğitimlerinin gerçekleşmesi için derneğimizin yönetim kuruluyla birlikte büyük emek verdik.

Bu son 12. Nöralterapi Sempozyumunda 2 gün boyunca yepyeni bilgilerle dolu nöralterapi ve ortomoleküler sunumları sonrasında katılımcıların hepsinde gördüğümüz sevgi, merak ve heyecanın bir yıllık çabaya değdiğine şahit olduk.  

Baştan sona bütün oturumlardaki tam katılım nöralterapi kongrelerinin diğer kongrelerden  ve sempozyumlardan farkını bir kez daha hepimizin gözleri önüne serdi.

Evet, sempozyum bitti ama heyecan ve sevinç bitmedi; Mart 2017 ‘de Avrupa Asya Tamamlayıcı ve Regülasyon Tıbbi Federasyonunun gerçekleştirecek olduğu 2. Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Kongresine hepinizi bekliyorum.  

Kongre, IFMANT ve Nöralterapi ve Regülasyon Derneği Yönetim Kurulu ve  Avrupa Asya Regülasyon ve Tamamlayıcı Tıbbi Federasyonu ( AARTTF) adına

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

Nöralterapi Derneği Başkanı,  IFMANT 2. Başkanı, AARTTF 2. Başkanı

www.noralterapi.com.tr

www.huseyinnazlikul.com